Suveran tarina

smart@fix
on
09/10/2022

This is just placeholder text. Don’t be alarmed, this is just here to fill up space since your finalized copy isn’t ready yet.

Kysyin viime syksynä meidän johtavalta lääkäriltä Liisalta, mistä Suvera tulee; Suvaitsevaisuus, erilaisuuden hyväksyminen, avarakatseisuus. Palastelin sanoja ja totesin, että no onpa hyvä, kun arvot on laitettu yrityksen nimeen, helppo muistaa! Jälkeenpäin arvot ovat sanallisesti muuttuneet, mutta nuo Suveran sisällä olevat termit eivät varmasti kuitenkaan tule ikinä muuttumaan yhtiön työkulttuurissa. Omakohtaisesti voin sanoa, että lääkärin aito kohtaaminen asiakkaita kohtaan on ollut jotain sellaista, mitä en ollut ikinä ennen nähnyt. Niin ammattitaitoista ja aitoa välittämistä. Liisa, me arvostamme sinua niin paljon, olet ässä työssäsi!

Tällä hetkellä olemme valtakunnallinen päihde- ja mielenterveyspalveluita tuottava sosiaali- ja terveysalan yritys. Suvera on perustettu Oulussa 2017 ja vuonna 2018 palvelutuotanto oli keskittynyt täysin lääkäripalveluiden tuottamiseen pääosin Pohjois-Suomessa. Suveralla oli voimassa olevat sopimukset mm. Länsipohjan sairaanhoitopiirille sekä Oulunkaaren kuntayhtymälle. Hyvä menestyminen Suomen suurimpien kaupunkien; Espoon, Vantaan ja Keskiuudenmaan SOTE kuntayhtymän kilpailutuksissa poikivat toistaiseksi voimassa olevat sopimukset laitoskuntoutuksen osilta. Vuonna 2019 polkaistiin sitten kunnolla käyntiin. Päihdekuntoutusyksikkö Avara avattiin tammikuussa, samoihin aikoihin kehiteltiin avohoitoa sekä Oulun vastaanoton toimintaa.

Oulun vastaanotolla tarjoamme erittäin laadukkaita ja mukautuvia päihdepalveluita mm. yksityisasiakkaille. Pääsääntöisesti Oulun vastaanoton toiminta keskittyi riippuvuuksien hoitoon ja päihdelääkärin ja -terapeutin vastaanottoon. Traumainformoitu hoitomallimme riippuvuuksien hoidossa koettiin erittäin hyvänä. On hyvin yleistä, että ihmisiltä löytyy taustastaan jokin traumatisoiva kokemus tai tila, joka edelleen aiheuttaa siitä johtuvia oireita, kuten paniikkihäiriöitä, masennusta, ahdistusta jne. Helsingin vastaanotto avattiin elokuussa ja palvelutarjonta lisääntyi kertaheitolla laajentuen mm. mielenterveysongelmiin, seksologiaan sekä päihde- ja mielenterveysaiheisiin koulutuksiin. Nämä tukevat loistavasti nykyisiä palvelujamme ja pystymme vieläkin monipuolisemmin huomioimaan ihmisen kokonaisvaltaiset hoidon tarpeet.

Kesän 2019 aikana solmimme mielenkiintoisia sopimuksia eri yrityksien, kuntien, kaupunkien ja työterveyshuoltojen sekä eri yhteistyötahojen kanssa. Saimme erittäin positiivista palautetta yhteistyökumppaneiltamme mielenkiintoisista uudenlaisista näkemyksistä, rennon ammatillisesta otteesta sekä leveästä Oulun murteesta. Kesän lopulla mukaamme Ouluun tulivat psykoterapeutit ja psykoterapiapalvelut, joissa painottuu vahvasti traumapsykoterapia. Myöhemmin saimme myös vahvistusta psykologien puolelle ja etelään saimme arvojamme tukevan näkökulman urheilupsykologian puolelta. Urheilu on ollut aina lähellä sydäntämme, samoin lapset ja nuoret ja haluammekin tehdä tähän liittyen tulevaisuudessa paljon töitä, että pystymme käsi sydämellä sanomaan tekevämme merkityksellistä, valtakunnallista, ennaltaehkäisevää työtä alamme ammattilaisina. Vastuullisuus on yksi arvo, johon haastamme jokaista tämän maan päällä tallaavaa.

Helsingin vastaanoton kautta pystymme kasvattamaan lisäksi entistä enemmän palveluketjua päihdepalveluiden osalta. Tähän mennessä olemme saaneet aloitettua ja kehitettyä katkaisu- ja vieroitushoitoa sekä kotiin tarjottavien päihdepalveluiden osa-alueita. Tavoitteenamme on saada Suveralle kokonainen ja ehyt palvelukokonaisuus, joka kattaa koko päihdepalveluiden hoitopolun. Vahvuuksiamme ovat tässä tietenkin se, että meillä on tällä hetkellä töissä mielettömän asiakaslähtöisiä ja ammattitaitoisia päihdelääkäreitä ja psykiatreja sekä päihde- ja mielenterveysalan vahvoja ammattilaisia, millä pystymme takaamaan kokonaisvaltaisen hoidon asiakkaillemme. Psykiatrian ja päihdelääketieteen osaamisella sekä mm. kaksoisdiagnostiikan ansioista asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä hoitoon, asiakastyytyväisyysmittauksien keskiarvomme on tällä hetkellä reilusti päälle 4 (asteikolla 1-5), minkä ansioista voimme taputtaa itseämme kyllä olkapäälle ihan rehellisesti.

Suveran strategiset tavoitteet perustuvat aina monipuolisiin näkökulmiin, jolle on rakennettu vahva kivijalka ja varma arvopohja. Johdossa pyrimme ennustamaan aina mahdollisimman pitkälle tulevaisuuteen. Tämä tietysti perustaa siihen, että on osaamista luoda mahdollisimman todenmukaisia tavoitteita, suunnitelmia, arvioita ja laskelmia. Mutta mikä parasta, että johto ajattelee, ettei mikään ole mahdotonta. Uudet ideat otetaan aina hyvin vastaan. Meillä mielipiteitä ja näkemyksiä arvostetaan ja kuunnellaan.

Töissä on ollut aina hyvä meininki ja hauskaa, mutta myös tehty paljon töitä ja hommia sen eteen, että kaikki toimisi. Tähän perustuu koko Suveran työkulttuuri; korkea ja kova työmoraali, mutta kuitenkin hymy huulilla! Olen pyörittänyt palveluiden ja liiketoimintojen kehittämisen lisäksi myös henkilöstöpuolta ja olen omalta osin yrittänyt jalkauttaa parhaani mukaan Suveraan avointa, positiivista ja rehellistä meininkiä. Omien vahvuuksien ja heikkouksien tunnistaminen, vaikuttaminen työhön ja halu kehittyä ovat asioita, joita me Suverassa painotamme jokaiselle työntekijälle. Työntekijän osaaminen ja vahvuudet määrittävät pitkälti tehtävän sisällön ja painopisteen. Meillä on nyt töissä noin parikymmentä hienoa ammattilaista ja ihmistä, joista arvostan ihan jokaista. Kiitos teille!

Yhdessä, avoimin mielin, kohti jotain suurta ja hienoa.

Tiia