Mielenterveys- ja riippuvuusklinikka

Soita ja kysy lisää 010 337 2900

(arkisin klo 9-15)

Päihdelääkärimme, psykiatrimme ja psykiatriset sairaanhoitajamme tarjoavat ammattitaitoista hoitoa riippuvuus- ja mielenterveysongelmiin.

Päihdelääkärin ja psykiatrin vastaanotot

Päihdelääkärimme ottaa vastaan potilaita, joilla on riippuvuushäiriöitä, joihin lasketaan päihdehäiriöiden lisäksi erilaiset toiminnalliset riippuvuudet kuten peliriippuvuus. Vastaanotolla kartoitetaan riippuvuushäiriön taustaa, ajankohtaista tilannetta ja vaikeusastetta sekä tehdään lähete tarvittaviin laboratoriotutkimuksiin. Potilaalle laaditaan yksilöllinen hoitosuunnitelma, joka voi sisältää päihdeterapiaa, laboratorioseurantaa ja/tai lääkehoitoa. Päihdelääkäri voi suositella laitoksessa tapahtuvaa vieroitushoitoa tai kuntoutusta mikäli riippuvuushäiriö todetaan riittävän vaikea-asteiseksi. Päihdelääkäri laatii lausuntoja esimerkiksi ajokykyisyyteen liittyen.

Päihdekuntoutus ja mielenterveyspalvelut Suvera

Kattavaa hoitoa mielenterveydelle ja riippuvuuksille

Psykiatrimme tutkii ja hoitaa potilaita, joilla on mielenterveyden häiriöitä, kuten masennusta tai ahdistuneisuushäiriötä. Psykiatri kartoittaa potilaan elämänhistoriaa ja sen vaikutuksia oirekuvaan, täyttää tarvittavia mittareita, tekee diagnoosin ja suunnittelee tarvittavan hoidon ja kuntoutuksen. Psykiatri voi laatia Kela:n psykoterapiaa varten B-lausunnon tai arvioida työkykyisyyttä.

Päihdepsykiatri ottaa vastaan potilaita, joilla on sekä mielenterveyden- että riippuvuushäiriöiden ongelmia. Päihdepsykiatri osaa arvioida päihteiden vaikutuksia mielenterveydenhäiriössä sekä myös toisin päin ottaa huomioon mielenterveyden haasteet päihdehäiriöin hoidossa. Päihdepsykiatri arvioi lääkkeiden turvallisuutta päihdehäiriö huomioon ottaen.

Suvera terapiatila

Päihdeajoseuranta

Suvera tarjoaa päihdeajoseurantaa, joka sisältää lääkärin ja päihdesairaanhoitajan tapaamisia sekä laboratoriokokeita.

Päihdeajoseurantaa tarvitaan silloin, kun poliisi on ottanut asiakkaan ajokortin pois päihteidenkäytön vuoksi. Poliisi edellyttää tällöin päihdelääketieteen tai päihdearviointiin perehtyneen lääkärin lausuntoa asiakkaan päihteettömyydestä. Ennen lausunnon kirjoittamista asiakkaan päihteettömyyttä on seurattava onnistuneesti vähintään 3-6kk pääpäihteestä riippuen.

Päihdeajoseurannan kuvaus

Päihdeajoseuranta koostuu päihdelääketieteen erikoislääkärin tapaamisista, päihdesairaanhoitajan tapaamisista, laboratoriokokeista sekä viranomaisille toimitettavasta lausunnosta. Lausunnon päihdelääkäri voi kirjoittaa toistaiseksi voimassaolevana, määräaikaisena tai kielteisenä. Päihdeajoseurantaan kuuluu yksi päihdelääketieteen erikoislääkärin lausunto, mahdolliset lisälausunnot ovat maksullisia.

Laboratoriokokeissa seurataan sekä veriarvoja, että huumausaineseuloja virtsasta. Huomioitavaa on, että asiakas voidaan kutsua seuranta-aikana myös ”pistokokeeseen”, eli alkometripuhallutukseen, verikokeeseen tai huumeseulaan lyhyellä ilmoitusajalla.

Mikäli seurannan aikana ilmenee huolta asiakkaan päihteidenkäytön tilasta tai asiakkaalla on esimerkiksi positiivinen huumausaineseula, päihdeajoseurannan aika nollaantuu eli alkaa alusta. Päihdeseuranta- ja ajoterveysvaatimusten täyttäminen pohjautuu TRAFICOM:n laatimaan ohjeistukseen.

Vastaanotolle asiakkaan tulee ottaa mukaansa poliisin kirjallinen määräys, sekä ajokortti tai muu henkilötodistus.

Terapia- ja mielenterveyspalvelut

Monipuoliset terapia- ja mielenterveyspalvelut takaavat joustavan ja yksilöidyn hoidon juuri sinun tarpeisiisi.

Suveran vastaanotolle voit tulla minkä tahansa mielenterveyteen tai jaksamiseesi liittyvän huolen takia. Tarjoamme mm. psykoterapiaa, psykiatrin vastaanottoja sekä läheisneuvontaa. Suveran terapiapalvelut ovat aina joustavia ja yksilöllisiä juuri sinun tarpeisiisi suunniteltuna. Vastaanottomme sijaitsee Oulussa, jonka lisäksi tarjoamme myös etäpalveluita. Soita ja varaa aika arviointikäynnille!

Kuinka hakeutua hoitoon

Ole yhteydessä oman kuntasi sosiaalityöntekijään selvittääksesi mahdollisuuttasi saada maksusitoumus hoitoon pääsyksi. Olet tervetullut myös itse maksavana asiakkaana, olethan tällöin yhteydessä numeroomme 010 337 2900 tai sähköpostilla info@suvera.fi. Jos emme pääse vastaamaan puheluusi välittömästi, jätäthän viestin vastaajaan, jotta voimme palata asiaan mahdollisimman pian.

Lääkäriajan sekä lähi- että etävastaanotoille saa varattua myös osoitteesta https://vello.fi/suvera-oy/

Vastaanotot ja tukipalvelut

Päihdesairaanhoitajan vastaanotto

Päihdesairaanhoitajan vastaanotolle voit hakeutua minkä tahansa päihteisiin tai pelaamiseen liittyvän huolen vuoksi.

Ensimmäisellä tapaaminella tehdään tarkempi tilannearvio ja hoito suunnitellaan sen mukaisesti. Palvelu on aina joustavaa ja yksilöllistä, juuri sinun tavoitteeseesi tähtäävää. Tavoitteenasi voi olla esimerkiksi päihteiden käytön tai pelaamisen vähentäminen tai lopettaminen kokonaan. Päihdesairaanhoitajan vastaanotolla saat tietoa, keskustelutukea ja työvälineitä muutoksen mahdollistamiseksi.

Tapaamisten pohjalta on myös mahdollista konsultoida päihdelääkäriä tai psykiatria ja varata myös vastaanottoaikaa erikoislääkärin vastaanotolle.

Päihdesairaanhoitaja on päihdetyöhön erikoistunut sosiaali- ja terveysalan ammattilainen, jolla on laaja osaamisen myös mielenterveystyöstä. Voit varata päihdesairaanhoitajalle aikaa myös keskustellaksesi mielialaan, ahdistuneisuuteen tai elämänkriiseihin liittyvistä asioista.

Vastaanottoja järjestetään Oulun toimipisteessä sekä etänä ympäri Suomen.

Psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotto

Psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolle voit hakeutua keskustellaksesi mielialaan, ahdistuneisuuteen tai elämänkriiseihin liityvistä asioista.

Ensimmäisellä tapaamisella tehdään tarkempi tilannearvio. Sopiva tukimuoto ja tapaamisten määrä suunnitellaan aina yksilöllisesti. Tapaamisten pohjalta on myös mahdollista konsultoida psykiatria ja varata aikaa psykiatrin vastaanotolle.

Psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanottoja järjestetään Oulun toimipisteessä sekä etänä ympäri Suomen.

Läheisneuvonta ja läheisten tukikäynnit

Päihteiden käyttö, pelaaminen tai mielenterveyden haasteet herättävät huolta myös läheisissä ja myös läheinen voi tarvita apua.

Olit sitten puoliso, lapsi, sukulainen tai ystävä, saat meiltä tukea. Meillä voit tavata mielenterveys- ja päihdetyöhön erikoistunutta sairaanhoitajaa, jolta saat tukea oman jaksamisesi turvaamiseksi sekä tietoa ja neuvontaa liittyen läheisesi päihdeongelmaan tai mielenterveyden pulmaan.

Tapaamisia voi olla tarpeesi mukaan kertaalleen tai pidemmän jakson ajan. Tapaamisen sisällöt räätälöimme aina tarpeidesi ja toiveidesi mukaan

Vastaanotoille sekä läheisneuvontaan hakeutuminen

Vastaanotoille sekä läheisneuvontaan voi hakeutua ilman lähetettä omakustanteisesti tai oman kunnan maksusitoumuksella.

Varaa aika päihde- ja mielenterveyspalveluihin

Voit varata ajan suoraan vastaanotolle tai ensin ilmaiseen neuvontapuheluun, jossa kartoitamme puhelimitse tilannetta alustavasti ja ohjaamme sinut tai läheisesi saamaan oikeanlaista apua. Puheluusi vastaa aina päihde- ja mielenterveystyön ammattilainen.

Vastaanotoille sekä neuvontapuhelimeen pääset tekemään sähköisen ajanvarauksen.

Voit varata ajan myös soittamalla numeroon 010 337 2900
(arkisin klo 9-15)