Avaraa elämää

smart@fix
on
15/06/2023

This is just placeholder text. Don’t be alarmed, this is just here to fill up space since your finalized copy isn’t ready yet.

“Täällä ollessani olen aloittanut taas elämisen. Tuntuu, että minulla on siihen nyt voimavarat ja olen kykenevä taistelemaan tätä sairautta nimeltä addiktio vastaan. Sen olen oppinut täällä Avarassa.

Uskallan unelmoida taas. On ihana huomata joka päivä voimavarojen kasvavan ja riittävän muuhun kuin suruun, ahdistukseen tai väsymykseen. Ja mikä parasta: odotan taas tulevaa.

Kuukausi sitten saapuessani Avaraan olin täynnä negatiivisia tunteita. Koko kroppani oli niin shokkitilassa, että se lähetti vääriä signaaleja joka suuntaan ja huusi minua lopettamaan ja palaamaan vanhaan elämääni. Hetken epäilin, kuinka selviydyn tästä matkasta ja haasteita on riittänyt. Silti en luovuttanut vaan etenin päivä kerrallaan tiedostaen, että tämä on loppuelämän projekti. Koko ajan silti mentiin eteenpäin.

Nyt voin paljon paremmin. Iso kiitos siitä kuuluu henkilökunnalle. Avarassa meille opetetaan miten taistella tätä sairautta vastaan. Täällä henkilökunta iloitsee, kun me iloitsemme ja murehtii meidän kanssa, kun meillä on vaikeaa. Täällä saa rohkeasti olla oma itsensä ja kaikkia kohdellaan tasa-arvoisina ihmisinä.

Avarassa ollessani olen pikkuhiljaa oppinut rakastamaan ja arvostamaan itseäni. Olen oppinut taistelemaan elämästäni.

Nyt voin rehellisesti sanoa olevani täysin eri ihminen kuin tänne tullessani. Tänään minulla alkoi toinen kuukausi Avarassa. Syksyllä minulla alkavat opinnot ja vihdoinkin koen olevani valmis niihin ja melkein mihin vaan.

Sydämeni pohjasta kiitos Avaralle, että välitätte, autatte ja kannustatte meitä eteenpäin. Se merkitsee enemmän kuin uskottekaan.”

-Taina

Blogitekstin on kirjoittanut Avaran kuntoutusasiakas Taina. Tainan ottamassa kuvassa näkyy tunnelmia metsälenkiltä yhden Avaran monista nelijalkaisista vieraista kanssa.