Tervetuloa Avara Perniöön

smart@fix
on
19/10/2023

This is just placeholder text. Don’t be alarmed, this is just here to fill up space since your finalized copy isn’t ready yet.

Tässä kaksiosaisessa blogisarjassa esittelemme Suveran kaksi päihdehoitoyksikköä: Avara Siuntion ja Avara Perniön. Näissä kahdessa osassa selviää, mitä yksiköissämme tapahtuu, ketkä voivat tulla meille hoitoon ja millaisia ammattilaisia meillä on töissä.Tässä blogisarjan toisessa osassa esittelemme Perniön päihdevieroitusyksikköämme, joka sijaitsee Salon Perniössä osoitteessa Lemuntie 264.

aiemmasta blogistekstistamme.

Avarakatseisuus, kodinomaisuus ja ihmislähtöisyys. Siitä on Avara päihdekuntoutus- ja vieroitusyksikkömme tehty.

Mikä on Avara Perniö?

Avara Perniössä tarjoamme päihdevieroitusta viihtyisässä, kodinomaisessa ympäristössä. Avara Perniössä kohtaamme jokaisen asiakkaan avoimin mielin, lämmöllä ja hoitavalla työotteella. Moniammatillinen tiimimme tarjoaa apua huume, -lääke, -alkoholi ja monipäihderiippuvuuksiin. Tilamme Avarassa ovat modernit ja viihtyisät

Asiakaspaikkoja yksikössämme on tällä hetkellä yhdeksän. Tulevaisuuden suunnitelmissa on lisätä asiakaspaikkoja ainakin viiteentoista. Tavoitteena on tulevaisuudessa mahdollistaa päihdevieroituksen lisäksi myös päihdekuntoutusta. Asiakashuoneet ovat tällä hetkellä yhden hengen huoneita, mutta olemme laajentamassa, jolloin osa huoneista muuttuu kahden hengen huoneiksi. Osa huoneistamme on lemmikkihuoneita, eli voit ottaa lemmikkisi mukaan hoitojaksolle.  

Yksikkömme sijaitsee maaseudulla, lähellä luontoa. Pihassa lammen äärellä oleva rantasauna lämpenee asiakkaita varten sovitusti ja grillikodassa vietetään yhdessä aikaa muun muassa iltaryhmien parissa makkaraa grillaten. Yksikkömme sijainti mahdollistaa hyvät ulkoilu- ja retkeilymahdollisuudet ja myös onkiminen tai soutelu yksikön soutuveneillä on mahdollista! Hoitoon tullessa noudamme sinut tarvittaessa bussi- tai juna-asemalta.

Mitä Avarassa tehdään?

Hoito Avara Perniössä räätälöidään vastaamaan tarpeitasi: vieroitusjaksolla keskitymme vointisi vakauttamiseen sekä autamme selvittelemään elämässäsi meneillään olevia pulmia. Tarvittaessa saat myös lääkehoitoa lääkärin ohjeistuksen mukaan. Järjestämme yksiköstä käsin myös käyntejä läheisiin vertaistukiryhmiin (AA-, NA, ja GA ryhmät) sekä järjestämme yksikössä erilaisia infoja ja ryhmiä (esim. kokemusasiantuntijan ryhmä)

Toimimme yksikössä yhteisöhoidon viitekehyksessä ja yksikössä on oma viikko-ohjelma, johon kuuluu erilaisia ryhmiä, yksilökeskusteluja sekä muuta päihteettömyyttä tukevaa ja vointia auttavaa toimintaa, kuten korva-akupunktiota.

Päivän aikana pidämme Avarassa asiakkaille hoitoa tukevia ryhmiä erilaisilla teemoilla, aiheena mm. päihdeinfo sekä arjenhallinta. Ajanvietteeksi järjestetään puuhastelua yhdessä, esimerkiksi keilaamista, metsäretkiä ja pelejä. Asiakkailla on mahdollisuus vaikuttaa mm. ruokalistaan ja yhteiseen toimintaan.

Tukenasi Avara Perniössä on päihde- ja mielenterveystyöhön perehtynyt moniammatillinen tiimi: hoitavaan henkilökuntaan kuuluu sairaanhoitajia, lähihoitajia, sosionomeja, sekä lääkäri. Lisäksi meillä työskentelee laitoshuoltaja Minna, joka valmistaa kaikki yksikön ruoat sekä kuljettaa asiakkaita yksikön autolla tarpeen vaatiessa. Yksiköstä löytyy erityisosaamista esimerkiksi seksuaaliterapiasta, somatiikasta, ja kaksoisdiagnostisesta osaamisesta.

Miten pääsen Avara Perniöön?

Meille hoitoon hakeutuminen on helppoa ja nopeaa kunnan maksusitoumuksella tai omakustanteisesti. Yksikkömme henkilökunta neuvoo hoitoon hakeutumisen prosessissa mielellään ja saat neuvoa soittamalla yksikköömme 0504315945.

Saapuessasi meille voit tulla omalla kyydillä, mutta tarvittaessa voimme noutaa sinut juna- tai bussiasemalta. Vieroitushoidon pituus arvioidaan asiakaskohtaisesti, keskimäärin se on 3-14vrk. Meidän moniammatilliseen tiimiimme kuuluu sairaanhoitajia, lähihoitajia, sosionomi sekä yksikön oma lääkäri.
Lisätietoja Avara Perniöstä, yhteystiedot sekä ohjeita saapumiseen löydät sivulta https://suvera.fi/palvelu/paihdevieroitus/

 

Voit myös tutustua Perniön yksikköön Instagramissa @Avara_Pernio tai Facebook-sivullamme. Somekanavista löydät myös henkilökuntamme esittelyt!