Päihdeajoseuranta

Suvera tarjoaa päihdeajoseurantaa, joka sisältää lääkärin ja terapeutin tapaamisia sekä laboratoriokokeita.

Päihdeajoseurantaa tarvitaan silloin, kun poliisi on ottanut asiakkaan ajokortin pois päihteidenkäytön vuoksi. Poliisi edellyttää tällöin päihdelääketieteen tai päihdearviointiin perehtyneen lääkärin lausuntoa asiakkaan päihteettömyydestä. Ennen lausunnon kirjoittamista asiakkaan päihteettömyyttä on seurattava onnistuneesti vähintään 3-6kk pääpäihteestä riippuen.

Päihdeajoseuranta koostuu päihdelääketieteen erikoislääkärin tapaamisista, päihdeterapeutin tapaamisista, laboratoriokokeista sekä viranomaisille toimitettavasta lausunnosta.

Laboratoriokokeissa seurataan sekä veriarvoja, että huumausaineseuloja virtsasta. Huomioitavaa on, että asiakas voidaan kutsua seuranta-aikana myös ”pistokokeeseen”, eli alkometripuhallutukseen, verikokeeseen tai huumeseulaan lyhyellä ilmoitusajalla.

Mikäli seurannan aikana ilmenee huolta asiakkaan päihteidenkäytön tilasta tai asiakkaalla on esimerkiksi positiivinen huumausaineseula, päihdeajoseurannan aika nollaantuu eli alkaa alusta. Päihdeseuranta- ja ajoterveysvaatimusten täyttäminen pohjautuu TRAFI:n laatimaan ohjeistukseen.

Hinta muodostuu lääkärikohtaisesta palkkiosta, todistuksesta, sekä vaadittavista tutkimuksista. Lääkäripalkkiot ovat KELA-korvattava kulu, jonka asiakas voi omatoimisen hakea hyvitystä. Muut päihdeajoseurannan kulut eivät ole KELA-korvauksen piirissä.

Arvioinnin ja todistuksen voi kirjoittaa päihdelääketieteen erityispätevyyden omaavan lääkärin tai muun päihdearviointiin perehtyneen lääkärin toimesta. Lausunnon lääkäri voi kirjoittaa toistaiseksi voimassaolevana, määräaikaisena tai kielteisenä. Päihdeajoseurantaan kuuluu yksi päihdelääketieteen erikoislääkärin lausunto, mahdolliset lisälausunnot ovat maksullisia.

Ilmoitetut hinnat sisältävät päihdeajoseurannan vastaanotot (päihdelääkäri, päihdeterapeutti) sekä laboratoriokokeet. Huomioithan, että sivuston hinnat ovat alkaen hintoja. Päihdeseurannan lopullinen hinta määräytyy päihteidenkäytön sekä kokonaistilanteen mukaan. Esim. mikäli seurannan aikana ilmenee huumausaineiden käyttöä ja joudutaan ottamaan ylimääräisiä huumausaineseuloja, on asiakas vastuussa ylimääräisten laboratoriokokeiden sekä vastaanottojen maksuista päihdeajoseurannan pitkittyessä päihteidenkäytön vuoksi.

Vastaanotolle asiakkaan tulee ottaa mukaansa poliisin kirjallinen määräys, sekä ajokortti tai muu henkilötodistus.

Voit maksaa hoito-ohjelman kerralla tai jakaa maksun haluamiisi maksueriin. Palveluun voi kysyä myös maksusitoumusta oman kunnan päihde- tai sosiaalityöntekijältä.

Päihdeajoseuranta alkoholiArvioitu kesto 3kk400€/kk+ Labrat 345 € (arvio)
Päihdeajoseuranta sekakäyttö tai huumeetArvioitu kesto 6kk400€/kk+ Labrat 570 € (arvio)

Voit maksaa hoito-ohjelman kerralla tai jakaa maksun haluamiisi maksueriin.