Palveluistamme

Suveran vastaanotolle voit tulla minkä tahansa riippuvuuden tai mielenterveyden huolen takia. Monipuoliset päihde- ja mielenterveyspalvelut takaavat joustavan ja yksilöidyn hoidon juuri sinun tarpeisiisi. Soita ja varaa aika arviointikäynnille!

Laadukasta päihdehoitoa ja mielenterveyden osaamista

Tarjoamme hoitoa alkoholi-, huume-, lääke, sekä toiminnallisiin riippuvuuksiin päihdelääkärin tai -terapeutin vastaanottokäynneillä Oulun sekä Helsingin keskustassa. Vastaanotoiltamme lisäksi myös psykiatrian erikoislääkäripalvelut, etäpalvelut ja päihdeajoseuranta!

Hoitomenetelmiä mm.
Keho-orientoitunut traumapsykoterapia
Traumainformoitu hoito
Motivoiva haastattelu
Lääkehoito
Tietoisuustaito/mindfulness

Monipuolinen riippuvuuksien hoito

Suveran vastaanotolle voit tulla minkä tahansa riippuvuuden vuoksi. Laadimme sinulle yksilöllisen hoitosuunnitelman, joka suunnitellaan juuri sinun tavoitteidesi mukaan. Tavoitteenasi voi olla esimerkiksi alkoholinkäytön vähentäminen, kohtuukäyttö tai raittius. Hoitojakson pituus on noin kaksi kuukautta ja se sisältää hoitopaketin mukaan erilaisia lääkäri- ja terapiakäyntejä. Hoitopaketti valitaan arviokäynnin yhteydessä. 

Monipuoliset päihde- ja mielenterveyspalvelut

Suveran palveluista löydät:

Psykiatrian erikoislääkäripalvelut
Päihdelääkäripalvelut
Traumapsykoterapia
Psykoterapia-arviot
Päihdeterapiapalvelut
Päihdeajoseuranta
Etävastaanotot
Koulutukset

Palvelumme

Ajanvaraus / neuvonta puhelimitse

Ajanvaraus- ja neuvontapuhelimessa saat ohjausta ja neuvontaa erilaisiin mielenterveys- ja päihdeongelmiin liittyen. Kartoitamme puhelimessa tilannettasi alustavasti ja ohjaamme sinut tai läheisesi saamaan oikeanlaista apua. Puheluusi vastaa aina päihde- ja mielenterveystyön ammattilainen. Kun varaat meille neuvonta-ajan, soitamme sinulle varattuna aikana.

15 min

ilmainen

Päihdeterapeutin arviokäynti

Arviokäynti koostuu haastattelusta, jonka pohjalta sinulle voidaan ohjata oikea hoito- tai kuntoutusjakso sekä valita yksilöllinen hoitosuunnitelma. Mikäli päädyt aloittamaan hoitosuhteen arviokäynnin jälkeen, on tämä käynti ilmainen.

45 min

65€ / 0€

Päihdeterapeutin vastaanotto

Päihdeterapeutti on mielenterveys- ja päihdetyöhön erikoistunut terveysalan ammattilainen. Päihdeterapeutin vastaanotolla tarjoamme keskusteluhoitoa alkoholi-, huume-, lääke- sekä toiminnallisiin riippuvuuksiin. Päihdeterapeutin hoitojaksojen pituudet määrittyvät aina tarpeesi mukaan.

45 min

100€

Läheisneuvonta

Päihdeterapeutin läheisneuvonta on tarkoitettu päihdeasiakkaiden tai mielenterveyskuntoutujien omaisille ja läheisille, jotka toivovat saavansa tietoa, tukea ja neuvontaa liittyen läheisen päihdeongelmaan tai mielenterveyden pulmaan. Päihdeterapeutti on mielenterveys- ja päihdetyöhön erikoistunut terveysalan ammattilainen. Päihdeterapeuttia voit tavata tarpeesi mukaan esimerkiksi 1-3 kertaa.

45 min

65€

Seksuaalineuvonta

Seksuaalineuvonnan keskeisiä alueita ovat esimerkiksi seksuaalisuuteen, ihmissuhteisiin, itsetuntoon ja sukupuolisuuteen liittyvät kysymykset ja ongelmat. Seksuaalineuvonta on yhdessä ratkaisujen löytämistä sekä tiedon ja ohjeiden jakamista. Seksuaalineuvontajaksot ovat tyypillisesti 1-5 käyntiä tarpeesi mukaan. Vastaanotolle voit hakeutua yksin tai kumppanin kanssa.

60 min

65€

Tukikeskustelu

Tarjoamme tukikeskusteluja mielenterveystyöhön erikoistuneen sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan vastaanotolla. Tukikeskustelut ovat tarkoitettu kaikille, joita oma mielenterveys tai jaksaminen mietityttävät. Vastaanotollemme voit hakeutua esimerkiksi masennus-, paniikki- tai ahdistusoireilun vuoksi. Tukikeskustelujaksojen pituudet määrittyvät aina tarpeesi mukaan.

40 min

100€

Urheilu- ja työterveyspsykologin vastaanotto tai valmennus

Urheilu- ja työterveyspsykologi Tuomas Grönman tarjoaa palveluita liittyen henkisen pääoman kasvattamiseen, psyykkiseen valmennukseen sekä työnohjaukseen. Räätälöidyt ratkaisut myös nuorille urheilijoille. Ajanvaraus puhelimitse 010 337 2900 (arkisin 9-15).

Ajanvaraus puhelimitse

Lääkärikäynti

Päihdeterapia, psykiatria

Kelakorvaukset:
Yleislääkäri 14€ (omavastuu 166€)
Erikoislääkäri 21€ (omavastuu 159€)  

45 min

180€

Lääkärikäynti

Psykoterapia

Kelakorvaukset:
Yleislääkäri 18€ (omavastuu 162€)
Erikoislääkäri 27€ (omavastuu 153€)  

40 min

180€

Psykoterapian arviokäynti

Psykoterapeutin arviokäynti

45 min

70€ / 80€

Psykoterapia

Psykoterapeutin hoitokäynti

45 min

90€

Kotikatkaisuhoito

Katkaisuhoito kotona, sisältäen 24h/vrk mahdollisuuden puhelinkonsultaatioon sekä ammattilaisen käynnin kerran päivässä. Kotikatkaisuhoitoon on mahdollista hakea joko maksusitoumuksella tai omakustanteisesti (koko pääkaupunkiseutu). 

3-5 vrk

249€ / vrk

Huume- tai alkoholikatkaisuhoito laitoksessa

Tarjoamme Avarassa laitosmuotoisena katkaisuhoitona sekä huume- että alkoholikatkaisuhoitojaksoja. Päihdehoitoon voi saada taloudellista tukea kunnan tai Kansaneläkelaitoksen maksusitoumuksella.

3-14 vrk

225€ / vrk

Ajanvaraus

Voit varata aikasi kätevästi netissä tai puhelimitse numerosta 010 337 2900.

Helsingin vastaanotto

Lönnrotin puistikko 5 A 1
00120 Helsinki
p. 010 337 2900

Oulun vastaanotto

Pakkahuoneenkatu 5 M 24
90100 Oulu
p. 010 337 2900

Etkö löytänyt etsimääsi?

Vastaamme mielellämme kaikkiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. Jätä yhteydenottopyyntö, niin palaamme asiaan mahdollisimman pian!

Oulun toimipiste

Pakkahuoneenkatu 5 M 24
90100 Oulu

Helsingin toimipiste

Lönnrotin puistikko 5 A 1
00120 Helsinki

Päihdekuntoutusyksikkö Avara

Suitianummentie 160
02570 Siuntio
avara@suvera.fi