Päihdehoidon palvelut

Suvera tarjoaa monipuolisia päihdehoidon palveluita sekä päihdekuntoutusta valtakunnallisesti.

Suveran vastaanotolle voit tulla minkä tahansa päihteisiin, riippuvuuksiin tai mielenterveyteen liittyvän huolen takia. Palveluihimme kuuluu esimerkiksi päihdelääkärin vastaanottoja, päihdeterapiaa ja katkaisuhoitoa. Laitosmuotoista päihdekuntoutusta tarjoamme Päihdekuntoutusyksikkö Avarassa. Suveran päihdehoito on aina joustavaa ja yksilöllistä, juuri sinun tarpeisiisi suunniteltuna.

Suveralla laadimme sinulle yksilöllisen hoitosuunnitelman, joka suunnitellaan tavoitteidesi mukaan. Tavoitteenasi voi olla esimerkiksi alkoholinkäytön vähentäminen, kohtuukäyttö tai raittius. Hoitojakson pituus on noin kaksi kuukautta ja se sisältää hoitopaketin mukaan erilaisia lääkäri- ja terapiakäyntejä. Hoitopaketti valitaan arviokäynnin yhteydessä.

Palvelumme ja hinnasto

Ajanvaraus / neuvonta puhelimitse

Ajanvaraus- ja neuvontapuhelimessa saat ohjausta ja neuvontaa erilaisiin mielenterveys- ja päihdeongelmiin liittyen. Kartoitamme puhelimessa tilannettasi alustavasti ja ohjaamme sinut tai läheisesi saamaan oikeanlaista apua. Puheluusi vastaa aina päihde- ja mielenterveystyön ammattilainen. Kun varaat meille neuvonta-ajan, soitamme sinulle varattuna aikana.

 

15min – ilmainen
Päihdeterapeutin arviokäynti

Arviokäynti koostuu haastattelusta, jonka pohjalta sinulle voidaan ohjata oikea hoito- tai kuntoutusjakso sekä valita yksilöllinen hoitosuunnitelma. Mikäli päädyt aloittamaan hoitosuhteen arviokäynnin jälkeen, on tämä käynti ilmainen.

 

45 min – 65 / 0 €
Päihdeterapeutin vastaanotto
Päihdeterapeutti on mielenterveys- ja päihdetyöhön erikoistunut terveysalan ammattilainen. Päihdeterapeutin vastaanotolla tarjoamme keskusteluhoitoa alkoholi-, huume-, lääke- sekä toiminnallisiin riippuvuuksiin. Päihdeterapeutin hoitojaksojen pituudet määrittyvät aina tarpeesi mukaan.

 

45min – 100 €

 

Lue lisää
Läheisneuvonta
Päihdeterapeutin läheisneuvonta on tarkoitettu päihdeasiakkaiden tai mielenterveyskuntoutujien omaisille ja läheisille, jotka toivovat saavansa tietoa, tukea ja neuvontaa liittyen läheisen päihdeongelmaan tai mielenterveyden pulmaan. Päihdeterapeutti on mielenterveys- ja päihdetyöhön erikoistunut terveysalan ammattilainen. Päihdeterapeuttia voit tavata tarpeesi mukaan esimerkiksi 1-3 kertaa.

 

45 min – 65 €
Lue lisää
Tukikeskustelu
Tarjoamme tukikeskusteluja mielenterveystyöhön erikoistuneen sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan vastaanotolla. Tukikeskustelut ovat tarkoitettu kaikille, joita oma mielenterveys tai jaksaminen mietityttävät. Vastaanotollemme voit hakeutua esimerkiksi masennus-, paniikki- tai ahdistusoireilun vuoksi. Tukikeskustelujaksojen pituudet määrittyvät aina tarpeesi mukaan.

 

40 min – 100 €
Lue lisää
Lääkärikäynti: päihdeterapia, psykiatria
Päihdeterapia, psykiatria

Kelakorvaukset:
Yleislääkäri 14 € (omavastuu 166 €)
Erikoislääkäri 21 € (omavastuu 159 €)

 

45 min – 180 €
Lääkärikäynti: psykoterapia
Psykoterapia

Kelakorvaukset:
Yleislääkäri 18 € (omavastuu 162 €)
Erikoislääkäri 27 € (omavastuu 153 €)

 

40 min – 180 €
Psykoterapia
Psykoterapeutin hoitokäynti

 

45 min – 90 €

Kotikatkaisuhoito
Katkaisuhoito kotona, sisältäen 24h/vrk mahdollisuuden puhelinkonsultaatioon sekä ammattilaisen käynnin kerran päivässä. Kotikatkaisuhoitoon on mahdollista hakea joko maksusitoumuksella tai omakustanteisesti (koko pääkaupunkiseutu).

 

3-5 vrk – 249 € / vrk
Lue lisää
Huume- tai alkoholikatkaisuhoito laitoksessa
Tarjoamme Avarassa laitosmuotoisena katkaisuhoitona sekä huume- että alkoholikatkaisuhoitojaksoja. Päihdehoitoon voi saada taloudellista tukea kunnan tai Kansaneläkelaitoksen maksusitoumuksella.

 

3-14 vrk – 225 € / vrk
Lue lisää
Päihdeajoseuranta
Päihdeajoseuranta koostuu päihdelääketieteen erikoislääkärin tapaamisista, päihdeterapeutin tapaamisista, laboratoriokokeista sekä viranomaisille toimitettavasta lausunnosta.

Lue lisää

Helsingin vastaanotto

 

Lönnrotin puistikko 5 A 1

00120 Helsinki

p. 010 337 2900

Oulun vastaanotto

 

Pakkahuoneenkatu 5 M 24

90100 Oulu

p. 010 337 2900

Etkö löytänyt etsimääsi?

Vastaamme mielellämme kaikkiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. Jätä yhteydenottopyyntö, niin palaamme asiaan mahdollisimman pian!
Oulun toimipiste

Pakkahuoneenkatu 5 M 24
90100 Oulu

 

Sivusto käyttää evästeitä kävijäseuranta- sekä markkinointitarkoituksiin.
Helsingin toimipiste

Lönnrotin puistikko 5 A 1
00120 Helsinki

Päihdekuntoutusyksikkö Avara

Suitianummentie 160
02570 Siuntio
avara@suvera.fi

Oulun toimipiste

Pakkahuoneenkatu 5 M 24
90100 Oulu

Helsingin toimipiste

Lönnrotin puistikko 5 A 1
00120 Helsinki

Päihdekuntoutusyksikkö Avara

Suitianummentie 160
02570 Siuntio
avara@suvera.fi

Läheisvierailut Avaran kuntoutusyksikössä on kielletty varotoimenpiteinä. Noudatamme THL suositusta kaiken ei-pakollisen ihmiskontaktin välttämistä. Lue lisää THL
+ +