Päihdekuntoutusyksikkö Avara

Avara on 14-paikkainen päihdekuntoutusyksikkö Siuntiossa, joka tarjoaa kuntoutusta alkoholi-, lääke- ja huumeongelmiin.

Kokonaisvaltaista ja asiakaslähtöistä päihdehoitoa

Pääasiallinen kohderyhmämme ovat aikuiset päihde- ja mielenterveyskuntoutujat. Lähtökohtaisesti asiakkaat tulevat hoitoon pääsääntöisesti päihdeongelman takia, mutta palvelumme sopivat myös moniongelmaisille asiakkaille, joiden kuntoutuksessa otetaan huomioon alkoholi-, huume- ja lääkeriippuvuudet sekä sosiaaliset- ja mielenterveysongelmat samaan kuntoutusaikaan

VIIKKO 39

Vapaita kuntoutuspaikkoja!

Hoitoon hakeutuminen

Hoitoon hakeutuminen on helppoa ja nopeaa kunnan maksusitoumuksella tai omakustanteisesti. Voit tiedustella vapaita kuntoutuspaikkoja suoraan yksiköstä 050 406 6055 tai ajanvarauspuhelimestamme 010 337 2900

Tutustu Avaraan myös Facebookissa sekä Instagramissa.

Kodinomainen yksikkö

Avara on kodinomainen yksikkö, joka sijaitsee luonnon keskellä Siuntiossa. Sijainti tarjoaa rauhoittavat maisemat kaikista asiakashuoneista. Kuntoutusjakso on aina asiakaskohtainen, keskimäärin 4 viikkoa. Moniammatilliseen tiimiin kuuluu sairaanhoitajia, lähihoitajia, sosionomi sekä yksikön oma lääkäri. Hoitohenkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden. Tiimiin kuuluu oma keittiötyöntekijä, joten sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ruokalistaan. Yksiköllä on oma 8-paikkainen auto käytössä, joka mahdollistaa virkistys- ja asiointipäivät yksikön ulkopuolella. Autolla pääsemme myös sinua vastaan bussipysäkille tai juna-asemalle, kun saavut kuntoutukseen.

Hoitomenetelmät

  • Päihde- ja mielenterveystyön ammattilaisten jatkuva ja ympärivuorokautinen tuki
  • Oma päihdelääkäri ja psykiatri
  • Kokonaisvaltainen ja asiakaslähtöinen hoito
  • Yksilökeskustelut
  • Yhteisökuntoutus
  • Ryhmä- vertais- ja päivätoimintaa
  • Fyysisen terveyden tukeminen kuntoilulaitteilla sekä lisäksi kuntosali ja uintimahdollisuus
  • Hyvät ulkoilu- ja retkeilymahdollisuudet
  • Sauna
  • Mahdollisuus lemmikkipaikkoihin

Päihdekuntoutus

Kilpailutusten pohjalta Suveralla on päihdepalveluiden laitoskuntouksen sopimukset mm. seuraavien kaupunkien/kuntien kanssa: Espoo, Vantaa, Kauniainen, Keski-Uudenmaan Sote-kuntayhtymä (Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Tuusula), Karviainen (Vihti, Karkkila).

Myös muista kunnista tai kaupungeista on mahdollista tulla maksusitoutumuksella päihdekuntoutukseen. Kysy maksusitoumusta omasta kunnastasi, jos haluat eroon päihderiippuvuudestasi. Vaihtoehtoisesti voit tulla hoitoon myös itsemaksavana asiakkaana. Kysy lisää ajanvaraus/palveluneuvonta-puhelimestamme 010 337 2900 tai ota yhteyttä suoraan yksikköön 050 406 6055.

Avarassa tarjoamme myös katkaisu- ja vieroitushoitoa, jonka jälkeen voit luonnollisesti jäädä jatkamaan päihdekuntoutusjaksolle.

Meillä pääset hoitoon nopeasti, ilman jonotusta.

Hoitoideologia

Avaran hoitoideologia perustuu yksilön kokonaisvaltaiseen kohtaamiseen, jossa vuorovaikutuksella ja kuulluksi tulemisella on suuri merkitys. Hoidossamme otamme huomioon asiakkaan koko elämänhistorian ja sen vaikutukset nykyhetkeen ja käytämme tähän liittyen traumainformoitua hoitomallia (tunnehaavojen huomioonottamista). Pääpaino on kognitiivisbehavioraalisissa-, psykososiaalisissa- ja motivoivan haastattelun menetelmissä lääkehoidon ohessa. Muutoksen tukemisessa käytetään muutosvaihemallin mukaista etenemistä.

"Parasta ja laadukkainta päihdehoitoa Suomessa"

– Asiakaspalaute

"Hyvä henkilökunta ja loistava lääkäri."

– Asiakaspalaute

"Aivan huippupaikka. Paras missä olen ikinä ollut"

– Asiakaspalaute

"Hyvää ruokaa!"

– Asiakaspalaute

"Erinomainen lääkäri"

– Asiakaspalaute

Oulun toimipiste

Pakkahuoneenkatu 5 M 24
90100 Oulu

Helsingin toimipiste

Lönnrotin puistikko
00120 Helsinki

Päihdekuntoutusyksikkö Avara

Suitianummentie 160
02570 Siuntio
avara@suvera.fi