Katkaisuhoito

Suvera tarjoaa katkaisuhoitoa kotona sekä kodinomaisessa laitoksessa. Katkaisuhoito on suunnattu päihde- ja alkoholiongelmaisille.

Kotikatkaisuhoito

Katkaisuhoito kotona soveltuu alkoholiongelmaisille, mutta satunnainen monipäihdekäyttö ei kuitenkaan ole este kotikatkon järjestämiselle. Jakson pituudeksi on suunniteltu 3–5 vuorokautta. Kotikatkaisuhoidossa asiakkaalla on 24h/vrk mahdollisuus puhelinkonsultaatioon ja hänen luonaan käydään kerran päivässä. Puhelinkonsultaatio järjestetään Avaran hoitajien puhelimen kautta. Kotikatkaisuhoitoon on mahdollista hakea joko maksusitoumuksella tai omakustanteisesti (koko pääkaupunkiseutu). 

 

Katkaisuhoidon hoitoprosessi

Yhteydenotto puhelimitse

Kun haluat kysyä katkaisuhoidosta, soita puhelimitse numeroon 010 337 2900. Yhteydenoton aikana sinulle tehdään alustava tilanteen kartoitus ja annetaan tietoa kotikatkaisuhoidosta. Puhelun aikana sovitaan myös ensimmäinen käyntiaika kotiisi.

Arviokäynti asiakkaan kotona

Arviokäynnin aikana tilannetta selvitetään vielä tarkemmin ja tehdään esimerkiksi vitaalimittauksia ja haastatteluja. Käynnin aikana konsultoidaan aina puhelimitse hoitavaa lääkäriä tilanteesta. Käynnillä aloitetaan katkolääkitys lääkärin konsultaation perusteella ja sovitaan seuraavien päivien käyntiajat sekä annetaan tiedoksi mm. päivystyspuhelinnumero.

Katkaisuhoidon toteutus ja jatkon suunnittelu

Katkaisuhoidon päivinä 2–5 käynnit sisältävät voinnin seurantaa sekä päihteettömyyden tukemista keskusteluhoidon kerroin. Lääkehoitoa toteutetaan ohjeistuksen mukaan. Käynneillä asiakkaalle tehdään jatkohoitosuunnitelma (esim. laitoskuntoutus, avohoito, antabushoito).

Hinnasto

Kotikatkaisuhoito – hinta

3-5 vrk

249,- /vrk

Laitosmuotoinen katkaisuhoito

Tarjoamme Avarassa laitosmuotoisena katkaisuhoitona sekä huume- että alkoholikatkaisuhoitojaksoja. Laitosmuotoiseen katkaisuhoitoon voidaan päätyä, kun vieroittautuminen avohoidossa ei ole onnistunut, tai tuki päihteistä vieroittautumiseen on ollut avohoidossa tai kotikatkaisuhoitona riittämätön. Päihdekatkaisuhoito toteutetaan Avarassa hoidontarpeen arvion mukaisesti laitosvieroituksena ympärivuorokautisen hoidon turvin. Hoidon tarkoituksena on tarjota apua päihteiden käyttökierteen katkaisuun, helpottaa ja lievittää vieroitusoireita sekä ehkäistä komplikaatioita, palauttaa normaali vuorokausirytmi ja auttaa asiakasta kriisiytyneiden tilanteiden selvittelyissä.

 

Maksusitoumus

Päihdehoitoon voi saada taloudellista tukea. Kunnat ja Kansaneläkelaitos voivat korvata osan hoitokustannuksista. Eri kunnissa on tästä erilaiset säännöt. Tarkista siis oman kuntasi sosiaalitoimesta, minkälaiseen hoitoon voit saada maksusitoumuksen. 

Hoitoprosessi

Tiedustele vapaita paikkoja puhelimitse

Tiedustele vapaita paikkoja puhelimitse ajanvarauspuhelimestamme 010 337 2900 tai suoraan Avarasta palveluvastaava Heli Gustafssonilta 050 406 6055. Avaraan voi hakea katkaisuhoitopaikkaa riippumatta asiakkaan asuinpaikasta. Katkaisuhoitojaksolle hakeudutaan joko maksusitoumuksella tai omakustanteisesti. 

Hoidon aloitus

Meille Avarassa on tärkeää, että jo hoitoon hakeutuessa voimme tarjota asiakkaillemme arvokasta ja kunnioittavaa palvelua. Olemmekin Avarasta yhteydessä sinuun ennen laitosvieroitusjakson alkamista, jolloin voimme yhdessä keskustella mahdollisesti sinua askarruttavista vieroitukseen liittyvistä kysymyksistä ja näin ollen helpottaa vieroitusjaksolle saapumistasi. 

Hoitojakson sisältö

Hoitojaksoon sisältyy mm.

  • lääkehoito
  • seulat
  • lääkäripalvelut
  • ateriapalvelut
  • hygieniatuotteet
  • hoitotarvikkeet
  • ryhmätoiminnot voinnin mukaan.

Hoitojakso Avarassa

Päihdekuntoutusyksikkö Avarassa jokainen asiakas saa omahoitajan ja hänelle luodaan yksilöllinen hoito- ja kuntoutussuunnitelma yhteistyössä asiakkaan ja yksikkömme moniammatillisen tiimin kanssa. Laitosmuotoisena katkaisuhoitojakson pituus määritellään aina asiakaskohtaisesti, mutta usein jakson pituudeksi muotoutuu 3-14vrk, jonka jälkeen Avarassa on mahdollista jatkaa kuntoutumista päihdekuntoutuksena. Lue lisää

 

"Parasta ja laadukkainta päihdehoitoa Suomessa"

– Asiakaspalaute

"Hyvä henkilökunta ja loistava lääkäri."

– Asiakaspalaute

"Aivan huippupaikka. Paras missä olen ikinä ollut"

– Asiakaspalaute

"Hyvää ruokaa!"

– Asiakaspalaute

"Erinomainen lääkäri"

– Asiakaspalaute

Hinnasto

Huumekatkaisuhoito – hinta

Alkoholikatkaisuhoito – hinta

3-5 vrk

10-14 vrk

225,- /vrk

225,- /vrk

Oulun toimipiste

Pakkahuoneenkatu 5 M 24
90100 Oulu

 

Helsingin toimipiste

Lönnrotin puistikko 5 A 1
00120 Helsinki

Päihdekuntoutusyksikkö Avara

Suitianummentie 160
02570 Siuntio
avara@suvera.fi

Oulun toimipiste

Pakkahuoneenkatu 5 M 24
90100 Oulu

Helsingin toimipiste

Lönnrotin puistikko 5 A 1
00120 Helsinki

Päihdekuntoutusyksikkö Avara

Suitianummentie 160
02570 Siuntio
avara@suvera.fi