Katkaisuhoito

Suvera tarjoaa katkaisuhoitoa kodinomaisessa laitoksessa. Katkaisuhoito on suunnattu päihde- ja alkoholiongelmaisille.

Laitosmuotoinen katkaisuhoito

Tarjoamme Avarassa laitosmuotoisena katkaisuhoitona sekä huume- että alkoholikatkaisuhoitojaksoja. Laitosmuotoiseen katkaisuhoitoon voidaan päätyä, kun vieroittautuminen avohoidossa ei ole onnistunut, tai tuki päihteistä vieroittautumiseen on ollut avohoidossa tai kotikatkaisuhoitona riittämätön. Päihdekatkaisuhoito toteutetaan Avarassa hoidontarpeen arvion mukaisesti laitosvieroituksena ympärivuorokautisen hoidon turvin. Hoidon tarkoituksena on tarjota apua päihteiden käyttökierteen katkaisuun, helpottaa ja lievittää vieroitusoireita sekä ehkäistä komplikaatioita, palauttaa normaali vuorokausirytmi ja auttaa asiakasta kriisiytyneiden tilanteiden selvittelyissä.

 

Maksusitoumus

Päihdehoitoon voi saada taloudellista tukea. Kunnat ja Kansaneläkelaitos voivat korvata osan hoitokustannuksista. Eri kunnissa on tästä erilaiset säännöt. Tarkista siis oman kuntasi sosiaalitoimesta, minkälaiseen hoitoon voit saada maksusitoumuksen. 

Hoitoprosessi

Tiedustele vapaita paikkoja puhelimitse

Tiedustele vapaita paikkoja puhelimitse ajanvarauspuhelimestamme 010 337 2900 tai suoraan Avarasta palveluvastaava Heli Gustafssonilta 050 406 6055. Avaraan voi hakea katkaisuhoitopaikkaa riippumatta asiakkaan asuinpaikasta. Katkaisuhoitojaksolle hakeudutaan joko maksusitoumuksella tai omakustanteisesti. 

Hoidon aloitus

Meille Avarassa on tärkeää, että jo hoitoon hakeutuessa voimme tarjota asiakkaillemme arvokasta ja kunnioittavaa palvelua. Olemmekin Avarasta yhteydessä sinuun ennen laitosvieroitusjakson alkamista, jolloin voimme yhdessä keskustella mahdollisesti sinua askarruttavista vieroitukseen liittyvistä kysymyksistä ja näin ollen helpottaa vieroitusjaksolle saapumistasi. 

Hoitojakson sisältö

Hoitojaksoon sisältyy mm.

  • lääkehoito
  • seulat
  • lääkäripalvelut
  • ateriapalvelut
  • hygieniatuotteet
  • hoitotarvikkeet
  • ryhmätoiminnot voinnin mukaan.

Hoitojakso Avarassa

Päihdekuntoutusyksikkö Avarassa jokainen asiakas saa omahoitajan ja hänelle luodaan yksilöllinen hoito- ja kuntoutussuunnitelma yhteistyössä asiakkaan ja yksikkömme moniammatillisen tiimin kanssa. Laitosmuotoisena katkaisuhoitojakson pituus määritellään aina asiakaskohtaisesti, mutta usein jakson pituudeksi muotoutuu 3-14vrk, jonka jälkeen Avarassa on mahdollista jatkaa kuntoutumista päihdekuntoutuksena. Lue lisää

 

"Kodinomainen paikka eikä tunnu laitokselta. Hyvä ja rauhallinen ilmapiiri. Hyvää kotiruokaa ja kaikki tilat on hyvät."

– Asiakaspalaute 5 / 2020

"Iso kiitos tästä kuntoutusjaksosta. On ollut viihtyisää olla. Iso plussa että lemmikit ovat tervetulleita. Mukava ja moniosaava henkilökunta."

– Asiakaspalaute 5 / 2020

"Hyvä henkilökunta ja loistava lääkäri"

– Asiakaspalaute

"Hyvää ruokaa"

– Asiakaspalaute

"Parasta ja laadukkainta päihdehoitoa Suomessa."

– Asiakaspalaute

"Aivan huippupaikka. Paras missä olen ikinä ollut."

– Asiakaspalaute

Hinnasto

Alkoholikatkaisuhoito

Huumekatkaisuhoito

3-5 vrk

10-14 vrk

225,- /vrk

225,- /vrk

Oulun toimipiste

Pakkahuoneenkatu 5 M 24
90100 Oulu

 

Helsingin toimipiste

Lönnrotin puistikko 5 A 1
00120 Helsinki

Päihdekuntoutusyksikkö Avara

Suitianummentie 160
02570 Siuntio
avara@suvera.fi

Oulun toimipiste

Pakkahuoneenkatu 5 M 24
90100 Oulu

Helsingin toimipiste

Lönnrotin puistikko 5 A 1
00120 Helsinki

Päihdekuntoutusyksikkö Avara

Suitianummentie 160
02570 Siuntio
avara@suvera.fi