Avara Siuntio

AVARA Siuntio

Tässä kaksiosaisessa blogisarjassa esittelemme Suveran kaksi päihdehoitoyksikköä: Avara Siuntion ja Avara Perniön. Näissä kahdessa osassa selviää, mitä yksiköissämme tapahtuu, ketkä voivat tulla meille hoitoon ja millaisia ammattilaisia meillä on töissä.

Tänään esittelemme Siuntion Avaran.

Avarakatseisuus, kodinomaisuus ja ihmislähtöisyys. Siitä on Avara päihdekuntoutus- ja vieroitusyksikkömme tehty.

Mikä on Avara Siuntio?

Avara Siuntio on Siuntiossa luonnon keskellä sijaitseva päihdevieroitus- ja kuntoutusyksikkö. Yksikkömme on kodinomainen ja 14 paikkainen. Meillä on sekä yhden- että kahden hengen huoneita. Talossa on ollut aikaisemmin vanhainkoti, joten tilat ovat esteettömät. Sisätiloista löytyy niin oleskelu kuin harrastetiloja, ja talon pihapiirissä voit myös viettää aikaa. Yksikössä valmistetaan itse ruuat ja tunnelma on hyvinkin kodinomainen.

Meille pääsee joko omalla kyydillä, junalla (Siuntio) tai bussilla (Lohja). Tarvittaessa noudamme sinut juna-asemalta tai bussipysäkiltä yksikön autolla!

Kuka voi tulla?

Avara Siuntioon voi tulla kuka tahansa päihderiippuvuutta sairastava täysi-ikäinen henkilö. Meille voi tulla myös toiminnallisen riippuvuuden, kuten peliriippuvuuden vuoksi. Meille voit ottaa sovitusti myös lemmikkisi mukaan. Otamme aina asiakkaamme kokonaisvaltaisen tilanteen (esim. mielenterveyden haasteet, mahdolliset rajoitteet) hoidossa huomioon.

Suvera Oy Päihde- ja mielenterveyspalvelut Apua päihdeongelmaan

Miten meille pääsee hoitoon?

Suurin osa asiakkaistamme tulee meille hoitoon oman kunnan päihdetyöntekijän kautta maksusitoumuksella. Yleensä tämä tarkoittaa käyntiä tai käyntejä päihdepoliklinikalla, jossa avun tarve kartoitetaan ja maksusitoumus hoitoon myönnetään. Autamme mielellämme hakeutumisprosessissa.  Teemme yhteistyötä useiden eri kuntien ja kaupunkien kanssa esim. Helsinki, Espoo ja Tampere. Meille voi tulla myös omakustanteisesti.

Mitä siellä tehdään?

Hoito Avara Siuntiossa räätälöidään vastaamaan tarpeitasi: vieroitusjaksolla keskitymme vointisi vakauttamiseen sekä autamme selvittelemään elämässäsi meneillään olevia pulmia. Kuntoutusjaksolla pääset puolestaan käsittelemään riippuvuussairautta erilaisissa ryhmissä sekä yksilötapaamisissa. Järjestämme yksiköstä käsin myös käyntejä läheisiin AA-, NA, ja GA ryhmiin sekä uimahalliin ja kuntosalille. Yksikössä toimimme yhteisöhoidon viitekehyksessä ja yksikössä on oma viikko-ohjelma, johon kuuluu ryhmien ja yksilökeskustelujen lisäksi esim. korva-akupunktiota, saunamahdollisuus ja erilaiset retket.

Keitä siellä on?

Tukenasi Avara Siuntiossa on päihde- ja mielenterveystyöhön perehtynyt moniammatillinen tiimi: hoitavaan henkilökuntaan kuuluu sairaanhoitajia, lähihoitajia, sosionomi sekä lääkäri. Lisäksi meillä työskentelee laitosapulainen, joka valmistelee yksikössä ruokia sekä kuljettaa asiakkaita yksikön autolla tarpeen vaatiessa.

Hoitoon tullessasi sinulle nimetään omaohjaajat ja lääkäri, jotka ovat tukenasi koko hoitosi ajan.

Lisätietoja Avara Siuntiosta, yhteystiedot sekä ohjeita saapumiseen löydät https://www.suvera.fi/avara-siuntio/

Voit myös tutustua Siuntion yksikköön Instagramissa @Avara_kuntoutus ja Facebook-sivullamme.